Kayseri Valiliği 18 Kamu Kurumuna 500 Personel Alımı Yapacak
Kayseri Valiliği ve İŞKUR Kayseri İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Kayseri’de 18 kamu kuruluşuna toplamda 500 personel alımı yapılacak.

Kayseri Valiliği ve bağlı İl Müdürlükleri, kent genelindeki kamusal alanların temizlik, bakım ve onarım faaliyetlerini desteklemek amacıyla önemli bir projeye imza atıyor. Kayseri Valiliği ve İŞKUR Kayseri İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde kamu kurumları bünyesinde kamusal alanların temizlik, bakım ve onarım faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla 500 kişilik geçici süreli İşgücü Uyum Programı (İUP) uygulanacak.
BAŞVURULAR NEREDEN NE ZAMAN YAPILACAK
Programa başvurular, 20.06.2025 – 26.06.2025 tarihleri arasında alınacak. Adaylar, İşkur’un resmi internet sitesi olan iskur.gov.tr adresi üzerinden veya doğrudan İşkur Hizmet Noktaları destek alabilirler. Başvuru sürecinde gerekli belgeler ve katılım şartları hakkında detaylı bilgiye İşkur’un web sitesinden veya yukarıda belirtilen başvuru noktalarından ulaşılabilir.
ÇALIŞMA ŞARTLARI
İUP kapsamında istihdam edilecek katılımcılar, 17.07.2025 tarihinden itibaren dört buçuk ay (90 gün) süreyle çalışacaklar. Çalışma saatleri günlük 7,5 saat, haftalık 37,5 saat olarak belirlenmiş olup, program devresinde toplamda 5 gün hastalık izni kullanma hakkı bulunmaktadır. Katılımcılar asgari ücret tutarında aylık ödeme alacak ve sigortalı olarak çalışacaklardır.
KONTENJAN DAĞILIMI
Bu önemli program kapsamında istihdam sağlanacak kurumlar ve ayrılan kontenjanlar şu şekildedir:
Kayseri Valiliği: 242 Kişi
AFAD: 6 Kişi
BAM Cumhuriyet Başsavcılığı: 10 Kişi
Cumhuriyet Başsavcılığı: 10 Kişi
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü: 6 Kişi
Gümrük Müdürlüğü: 8 Kişi
İl Emniyet Müdürlüğü: 40 Kişi
İl Jandarma Komutanlığı: 20 Kişi
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü: 30 Kişi
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü: 8 Kişi
İl Sağlık Müdürlüğü: 16 Kişi
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü: 10 Kişi
Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü: 14 Kişi
Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü: 6 Kişi
Orman İşletme Müdürlüğü: 30 Kişi
Tapu ve Kadastro 11. Bölge Müdürlüğü: 30 Kişi
Ticaret İl Müdürlüğü: 6 Kişi
Yeşilhisar Kaymakamlığı: 14 Kişi

