Dolar 48,2430
Euro 55,9608
Altın 6.993,08
BİST 14.641,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri 29°C
Parçalı Bulutlu
Kayseri
29°C
Parçalı Bulutlu
Çar 30°C
Per 33°C
Cum 28°C
Cts 23°C

Kent Lokantasında 4 Çeşit Yemek 50 TL

Kent Lokantasında 4 Çeşit Yemek 50 TL
03/11/2024 20:49
1.317

İlk lokanta 2022 yılında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetimi altında Çapa’da açılan kent lokantaları Türkiye genelinde bir çok ilde hızla yaygınlamaya başladı.

İlk kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı kent lokantaları Türkiye’deki birçok belediyeye ilham oldu. İstanbul, Ankara, Zonguldak, İzmir, Diyarbakır, Siirt, Kütahya derken bir çok ilde açılmaya başladı.Dar gelirli vatandaşlara, öğrencilere ve emeklilere sağlıklı ve lezzetli yemeği uygun fiyata sunan bir kent lokantası da İzmir Torbalı’da açıldı.

Lokantada, günlük dört çeşit yemek, 90 TL karşılığında vatandaşlara sunulacak.

Kayserililer kentte benzer bir kent lokantasının açılmasıyla hem bütçelerini koruyabilecekleri hem de kaliteli yemeklere kolayca ulaşabileceklerini düşünerek belediyelerden şehre kent lokantalarını kazandırmalarını talep ediyor.  Belediyenin bu yönde bir adım atıp atmayacağı ve bu konuda ne gibi planlarının olduğu halk tarafından dikkatle bekleniyor. Kayseri’nin gıda sektöründeki gelişmeleri ve belediyenin bu talebe nasıl cevap vereceği yakından takip ediliyor.

Kayseri’de Açılacak mı

Sosyal tesislerin, özellikle de kamu hizmeti amacı taşıyan işletmelerin, vatandaşların bütçelerini gözeterek daha uygun fiyatlarla hizmet sunması beklenirken, yüksek fiyatlar dikkat çekiyor. Özellikle ekonomik olarak zorlu bir dönemde yaşanan bu durum, Kayseri halkında memnuniyetsizlik yaratırken vatandaşlar her fırsatta şehre bir kent lokantasının kazandırılması gerektiğini kaydediyor.

En Son Kent Lokantası Elağzı’da Açıldı

Kent lokantasını açılışına ilişkin konuşan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; “Sosyal belediyecilik çalışmalarımızla aziz şehrimizin her bir köşesinde yaşayan kıymetli hemşehrilerimizin yaşamlarına dokunmak adına büyük bir gayret ve özveri ile mesai harcamaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, toplumumuzun her kesiminin istifade edebileceği şekilde lezzetli, sağlıklı ve kaliteli yemekleri ekonomik bir şekilde sunarak hemşehrilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Herkesin rahatlıkla faydalanabileceği şehir lokantamızla daha fazla hemşehrimize ulaşacağız. Modern ve profesyonel bir restoran prensibi ile hizmet verecek olan şehir lokantamız, hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

İsmail Reşitoğlu Yayın Yönetmeni – Biyografi İsmail Reşitoğlu, Türkiye’de dijital yayıncılık, haber içerik üretimi ve iş ilanları odaklı platformlar alanında faaliyet gösteren girişimcilerden biri olarak öne çıkmaktadır. Özellikle kurucusu veya yöneticisi olduğu İsvarburada.com ile tanınmaktadır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

İsvarburada.com
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.