Dolar 47,9001
Euro 55,6309
Altın 6.775,18
BİST 14.184,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri 27°C
Hafif Yağmurlu
Kayseri
27°C
Hafif Yağmurlu
Sal 29°C
Çar 31°C
Per 32°C
Cum 32°C

Manisa’da 4. Geleneksel Aşıklar Bayramı Coşkusu

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4.

Manisa’da 4. Geleneksel Aşıklar Bayramı Coşkusu
30/01/2025 16:52
55

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Geleneksel Aşıklar Bayramı, halkın ilgisiyle karşılandı. Manisa Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte sazın ve sözün ustaları, izleyicilere unutulmaz bir gün yaşattı.

 

Manisalıların yanı sıra gazi ve şehit yakınlarının da ilgi gösterdiği etkinlikte, halk ozanları sazları ve sözleriyle geceye katılanlara unutulmaz anlar yaşattı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Şube Müdürü Okan Gündüz ve Sosyal Hizmetler Dairesi Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürü Selçuk Yıldız da etkinlikte yer aldı. Aşıklar Bayramı’nda sahne alan Osman Feryadi, Yakup Temeli, Erol Ergani, Baki Çetin, Ozan Nihat, Erol Coşkunoğlu, Öksüz Ozan İhsani, Kurbani Gemiş ve Bekir Sami Özsoy birbirinden güzel eserlerini seslendirdi. Aşık ve şairlerin atışmaları beğeni topladı. Aşıklar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e hitaben doğaçlama yaptıkları ve kente hizmetlerini anlattıkları atışmalarıyla da izleyicilerden alkış aldı.

 

Etkinliğin sonunda, Manisa’nın meşhur lezzeti olan mesir macunu, aşık ve şairlere ikram edildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle Türk kültürünün önemli bir parçası olan aşık geleneğini yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya katkıda bulunulması amaçlandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İsmail Reşitoğlu Yayın Yönetmeni – Biyografi İsmail Reşitoğlu, Türkiye’de dijital yayıncılık, haber içerik üretimi ve iş ilanları odaklı platformlar alanında faaliyet gösteren girişimcilerden biri olarak öne çıkmaktadır. Özellikle kurucusu veya yöneticisi olduğu İsvarburada.com ile tanınmaktadır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

İsvarburada.com
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.