Dolar 45,1699
Euro 53,1985
Altın 6.720,81
BİST 14.442,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri 20°C
Az Bulutlu
Kayseri
20°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 22°C
Cts 14°C
Paz 16°C

Prof. Dr. Ersoy Yıkıcı ve Çok Sayıda Deprem Olabilir

Prof. Dr. Ersoy Yıkıcı ve Çok Sayıda Deprem Olabilir
28/10/2024 12:18
823

Çok sayıda deprem olacak! Adana, Hatay, Antep Kayseri… Deprem uzmanı yıkıcı olabilir diyerek uyardı.

Adana’da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından, Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy uyardı. Bu artçı değil…

Çok sayıda deprem olacak.

Adana, Hatay, Antep Kayseri…

Yıkıcı olabilir…Adana’nın Kozan ilçesinde 27 Ekim akşamı 5.0 büyüklüğünde meydana gelen deprem çevre illerde de hissedilerek halkı korkuttu. Derinliği 20,13 kilometre olarak belirlenen deprem, Osmaniye, Gaziantep ve Kayseri gibi şehirlerde de hissedilirken, vatandaşlar panik içinde kendilerini sokağa attı.

Prof. Dr. Ersoy, depremin 6 Şubat 2023’te yaşanan büyük depremin artçısı olmadığını belirterek şöyle konuştu: “Türkiye için normal bir durum. 2-3 günde bir hissedilebilir bir deprem yaşıyoruz. Bundan önce de Edremit Körfezi’nde yaşadık. 5.0 büyüklüğündeki deprem 4.3 büyüklüğündeki bir depreme göre en az 30 kat daha büyük bir deprem, enerji açısından. Kayseri, Adana, Hatay, Urfa gibi illerde hissedildi.Bu deprem 6 Şubat 2023’ün artçısı bir deprem değil. Deprem, 6 Şubat’ta 7.6 büyüklüğündeki depremin olduğu Elbistan’ın batı ucundaki Göksun ile Adana’nın Kozan ilçesi arasındaki fay hattında oldu. Bu fay zonunda çok sayıda deprem oldu. Bu da onlardan birisi. Adana’da çok sayıda insan yaşıyor. Yapıların altındaki zemin Çukurova. Yani kayalık değil, alüvyal bir zemin. Bu nedenle deprem çok hissediliyor.”

DAHA BÜYÜK DEPREMLER GÖRÜLEBİLİR

Ersoy, bölgede daha büyük depremlerin meydana gelme riskine dair açıklamasında, “Bu depremin ardından ‘büyük bir deprem gelecek’ diyerek kesin konuşmak çok yanlış olur. Ama bu artçı depremler olmadığı için çok sayıda deprem olacaktır. Bazısı 4.0 civarında olacaktır. 5.0’ı geçerse bu yeni bir deprem demektir. Daha büyük deprem oluşturacak faylar var mı? Elbette var. 6.0’ın üzerine çıkacak faylar var. Ama daha büyük deprem olacak diyebilecek teknik imkanlar yok. Söylentilere inanmamak gerekiyor. AFAD ve Valilik tarafından yapılacak açıklamalara uymak gerekir.” ifadelerini kullandı.Son olarak Ersoy, spekülasyonlara itibar edilmemesi ve AFAD ve Valilik tarafından yapılan açıklamalara dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “2023’te 3 büyük deprem yaşadık. 11 il etkilendi. Şu anda dahi artçılarını yaşıyoruz. Bu deprem artçı değil. Komşu alanlarda meydana gelen bir deprem. Böyle büyük depremlerden sonra yeni yıkıcı depremler olması çok yadırganmaz. Komşu alanlara yeni stres transferler var. Yıkıcı deprem olmayan her zamanımızı çok iyi değerlendirmeliyiz.” dedi.

İsmail Reşitoğlu Yayın Yönetmeni – Biyografi İsmail Reşitoğlu, Türkiye’de dijital yayıncılık, haber içerik üretimi ve iş ilanları odaklı platformlar alanında faaliyet gösteren girişimcilerden biri olarak öne çıkmaktadır. Özellikle kurucusu veya yöneticisi olduğu İsvarburada.com ile tanınmaktadır. Eğitim ve Kariyer Başlangıcı İsmail Reşitoğlu’nun eğitim hayatına dair kamuya açık net bilgiler bulunmamakla birlikte, dijital medya ve internet girişimciliği alanında faaliyet göstermesi; teknoloji, içerik üretimi ve SEO (arama motoru optimizasyonu) konularında deneyim sahibidir. Girişimcilik ve Faaliyet Alanları Reşitoğlu’nun ismi özellikle şu alanlarla anılmaktadır: Dijital haber siteleri yönetimi İş ilanı ve kariyer platformları SEO odaklı içerik üretimi Google News & Discover uyumlu yayıncılık Bu kapsamda faaliyet gösteren İsvarburada.com, güncel iş ilanları, kamu personel alımları ve ekonomik gelişmeler gibi konulara odaklanan bir içerik platformudur. İsvarburada.com Projesi İsvarburada.com, Türkiye’de iş arayanlar ile işverenler arasında köprü kurmayı amaçlayan dijital bir platform olarak konumlandırılmaktadır. Sitede yer alan içerikler genel olarak şu başlıklarda toplanır: Kamu ve özel sektör iş ilanları Güncel ekonomik gelişmeler Sosyal destek programları Yerel ve ulusal haber içerikleri Platform, özellikle SEO uyumlu içerik stratejisi ile Google News ve Discover gibi alanlarda görünürlük hedefleyen bir yayın politikası izlemektedir. Dijital Yayıncılık Yaklaşımı İsmail Reşitoğlu’nun projelerinde öne çıkan temel stratejiler: SEO odaklı başlık ve içerik üretimi Trend ve gündem takibi Kullanıcı odaklı hızlı içerik yayını Google algoritmalarına uygun içerik mimarisi Bu yaklaşım, özellikle haber ve iş ilanı sitelerinin kısa sürede geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan temel faktörlerden biridir. Genel Değerlendirme İsmail Reşitoğlu, Türkiye’de dijital içerik üretimi ve iş ilanı platformları alanında faaliyet gösteren yeni nesil internet girişimcileri arasında yer akmaktadır. Özellikle iş ilanı güncel haber ve bilgi paylaşamı odaklı içerik üretimi ve arama motoru optimizasyonu temelli büyüme stratejileri ile dikkat çekmektedir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

İsvarburada.com
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.