Dolar 49,3911
Euro 55,1333
Altın 6.504,60
BİST 12.118,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri 20°C
Hafif Yağmurlu
Kayseri
20°C
Hafif Yağmurlu
Per 19°C
Cum 19°C
Cts 21°C
Paz 20°C

Sağdık Kedi 1450 Kilometre Yol Kat Ederek Eve Döndü

Sağdık Kedi 1450 Kilometre Yol Kat Ederek Eve Döndü
21/09/2024 23:27
589

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde yaşayan Benny ve Susanne Anguiano çiftinin, Yellowstone Milli Parkı’nda kaybettiği kedisi 1450 kilometre yol kat ederek eve geri döndü.

Fıkra Gibi Bu Olay Şu Şekilde Gerçekleşti

Çiftin haziran ayı başlarında Yellowstone Milli Parkı’nda yaptığı kamp sırasında ev kedisi Rayne Beau’nun korktuğu ve sık ağaçların arasına doğru kaçtığı belirtildi.

Çift, ödül mamaları ve oyuncakları kullanarak kediyi kamp alanına çekmeye çalışsa da çabaları sonuçsuz kaldı.

Yaşadıklarını NBC News’e anlatan Benny Anguiano, Yellowstone çalışanlarından birinin kamp alanlarına gelip, bir çakal sürüsünün bölgedeki küçük bir köpeğe saldırdığını ve çiftin kedilerinin geceyi atlatmasının mümkün olmadığını söylediğini aktardı.

Susanne Anguiano, “Onu bırakıp gitmek zorunda kaldık. Hayatımın en zor gündüydü çünkü onu terk ediyormuşum gibi hissettim,” diye konuştu.

Anguiano çifti geziden döndükten 60 gün sonra telefonlarına gelen bir mesaj sayesinde kedilerine kavuştu.Rayne Beau, Kaliforniya eyaletindeki Roseville’de yer alan, kaybolduğu noktadan 1450 kilometre uzaktaki bir barınağa ulaşmıştı.

Barınak yetkilileri de kedinin çipini okutarak sahiplerine yerini bildirmek için mesaj göndermişti.Çift daha sonra bölgedeki bir kadının onu sokakta yalnız bulduğunu ve birinin evcil hayvanı olduğunu anlayıp barınağa götürdüğünü öğrendi.

Ancak kedinin bu denli uzun bir mesafeyi nasıl kat ettiği ve yolu nasıl bulduğu hâlâ bilinmiyor.Öte yandan, yolculuk boyunca Rayne Beau’nun epey kilo kaybettiği anlaşıldı. Kaybolmadan önce yaklaşık 6,5 kilo olan kedi, bulunduğunda sadece 3,5 kiloydu.

Susanne Anguiano, “Gerçekten tükenmişti. Muhtemelen daha ileri gidecek enerjisi bile yoktu,” ifadelerini kullandı.4 Ağustos’ta ailesiyle bir araya gelen Rayne Beau, şimdi günlerini evdeki diğer kediyle oynayarak ve ödül maması yiyerek geçiriyor.

Ancak Anguiano çifti, onun eve nasıl ulaştığını halen merak ediyor

İsmail Reşitoğlu İşvarBurada Haber Müdürü / Yazar İşvarBurada özellikle; - Kayseri iş ilanları, - İŞKUR duyuruları, - Kamu personel alımları, - Belediye ve üniversite personel alımları, - Sosyal destekler, - Ekonomi, - Güncel vatandaşlık haberleri yer almaktadır. Hazırlanan haberlerde resmi kurumların açıklamaları ve doğrulanabilir kaynaklar öncelikli olarak takip edilir. Başvuru tarihi, kontenjan, şartlar ve resmi başvuru kanalları gibi bilgilerin okuyucuya açık ve anlaşılır şekilde aktarılmasına önem verilir. İşvarBurada'da yayımlanan içeriklerde güncellik ve kaynak doğrulamasına önem verilir. Yeni resmi bilgiler ortaya çıktığında ilgili haberler güncellenebilir. Yazarın Haberleri Bu bölümde yazar tarafından hazırlanan tüm İşvarBurada haberleri listelenir. İsvarBurada
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

İş İlanları, Kamu Personel Alımı ve Güncel Haberler | İş Var Burada
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.