Dolar 49,2154
Euro 55,2900
Altın 6.541,09
BİST 12.122,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri 20°C
Yağmurlu
Kayseri
20°C
Yağmurlu
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C

SGK’dan Evlenecek Kızlara Tek Seferlik Nakit Yardımı

SGK’dan Evlenecek Kızlara Tek Seferlik Nakit Yardımı
20/04/2025 20:08
513

SGK, belirli koşulları karşılayan kız çocuklarına bir defaya mahsus nakdi destek sağlayacağını duyurdu. Başvuru yapanların banka hesaplarına ödeme yapılacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), evlilik hazırlığında olan genç kızlara destek sağlamaya devam ediyor.

Aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla sunulan evlenme ödeneği ya da bilinen adıyla çeyiz parası, başvuru yapanlara tek seferlik maddi destek sağlıyor.

Bu destek özellikle ölüm aylığı veya gelir alan kız çocuklarını kapsıyor.2008 sonrası ilk kez sigortalı olanların hak sahibi kız çocukları, evlilik tarihindeki aylık tutarlarının 24 katı kadar ödeme alabiliyor.

2008 yılından önce memur olarak çalışanların hak sahibi kız çocukları ise 12 aylık maaş tutarında çeyiz parası alabiliyor.

BAŞVURU DETAYLARI

Evlilikle birlikte ölüm aylığı veya gelir hakkı sona eren kız çocukları, çeyiz parasına başvurabilmek için ilk olarak “Gelir/Aylık/Ödenek Talep Belgesi”ni dolduracak.

Eğer evlilik henüz nüfus kayıtlarına işlenmemişse, başvuruya bir de evlilik cüzdanı örneği eklenmesi gerekiyor.Eğer ödenek alındıktan sonra iki yıl içinde boşanma olursa, tekrar aylık bağlanabilmesi için bu sürenin geçmesi gerekiyor.

Memur kız çocuklarında ise bir yıl dolmadan boşanılırsa, alınan evlenme ikramiyesi geri ödenmeden aylık tekrar bağlanmıyor.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILIYOR

SSK ve BAĞ-KUR kapsamında olanlar, SGK’nın il müdürlüklerine başvurmalı. Emekli sandığına bağlı memurlar ise başvurularını SGK Emekli Hizmetleri Genel Müdürlüğü üzerinden yapmalı.

İsmail Reşitoğlu İşvarBurada Haber Müdürü / Yazar İşvarBurada özellikle; - Kayseri iş ilanları, - İŞKUR duyuruları, - Kamu personel alımları, - Belediye ve üniversite personel alımları, - Sosyal destekler, - Ekonomi, - Güncel vatandaşlık haberleri yer almaktadır. Hazırlanan haberlerde resmi kurumların açıklamaları ve doğrulanabilir kaynaklar öncelikli olarak takip edilir. Başvuru tarihi, kontenjan, şartlar ve resmi başvuru kanalları gibi bilgilerin okuyucuya açık ve anlaşılır şekilde aktarılmasına önem verilir. İşvarBurada'da yayımlanan içeriklerde güncellik ve kaynak doğrulamasına önem verilir. Yeni resmi bilgiler ortaya çıktığında ilgili haberler güncellenebilir. Yazarın Haberleri Bu bölümde yazar tarafından hazırlanan tüm İşvarBurada haberleri listelenir. İsvarBurada
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

İş İlanları, Kamu Personel Alımı ve Güncel Haberler | İş Var Burada

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.